Stefan Pettersson, prod.ledare

Stefan Pettersson är produktionsledare på Vallviks Bruk och en av de som initierar våra traineeutbildningar. Han kom faktiskt själv in den vägen, 2005.

Berätta om ditt jobb och hur du är involverad i traineeutbildningen
- Jag är produktionsledare för C-skiftet, totalt 13 operatörer från renseri till balhantering. Jag är mest med vid uppstarten. Under tiden traineeutbildningen pågår brukar jag stämma av hur det går, eleverna får förklara sina kunskaper för mig och jag kan vara backup om handledare eller elever fastnat någonstans.

Hur går det till när ni bestämmer att det är dags för en ny traineeutbildning?
- Vår produktionssamordnare gör en inventering av personal tillsammans med driftchef och alla produktionsledare där vi försöker förutspå framtiden. Det är en utmaning att veta när folk kommer gå i pension, vid 62 år… eller vid 70 år…? Vi måste ha god framförhållning men egentligen är det ju bara tre månaders uppsägningstid. Vi gör en lista på var vi tror att det kommer att finnas ett behov av operatörer inom kort.

Vem organiserar själva utbildningen?
- Produktionsledarteamet kontaktar HR och Hälsinglands Utbildningsförbund, CFL för att prata ihop oss. Det är CFL som håller i trådarna. Utbildningen marknadsförs via våra hemsidor, Arbetsförmedlingen, Facebook och ibland hålls även seminarier. Ofta blir det runt sex elever vid varje kurstillfälle.

När eleverna kommer hit, vet de var de ska då?
- Vi går på magkänsla vid fördelningen av operatörsområden mellan eleverna. Så svaret är ja, när de kommer hit ska de veta vilket operatörsområde de ska vara på. 

Du började själv som trainee, berätta om din resa på bruket.
- Runt 2005 skulle den stora kullen av 40-talister plötsligt gå i pension och behovet av processoperatörer blev akut. Traineeutbildningen startades då upp som ett EU-projekt, som ett samarbete mellan Hälsinglands Utbildningsförbund och Vallviks Bruk.

- Efter utbildningen arbetade jag som operatör på OP4 (sodapanna och indunstning) i cirka två år och därefter på OP5 (mixeri och barkpanna). Under tiden engagerade jag mig i interna ledarskapsutbildningar och fick hoppa in som produktionsledar-ersättare vid behov. Sedan 2015 är jag produktionsledare på heltid.

Hade du några fördomar om yrket innan du började?
- Fördomar? Ja, jag hade egentligen ingen aning om vad jag gav mig in på. Jag trodde nog att man mest bara jobbade framför skärmen. Men man får ju ofta hoppa in i driften och göra handpåläggning. När det väl börjar gå åt pipan går det fort.
Lukt, smak, ljud, alla sinnen behöves för att känna om det är något som är på tok.

Händer det att någon elev går till ett annat bruk efter utbildningen?
- Ja den risken finns ju, speciellt om de inte är från närområdet. Men det vanliga är att eleverna får en fråga om att jobba kvar och så gott som alla svarar ja.